Om oss

Homannsberget Camping er en familievennlig campingplass som ligger idyllisk til ved Drammensfjorden, ca. en kilometer syd for Svelvik sentrum. Campingplassen inngår i et flott kulturlandskap omgitt av fruktgårder og jordbæråkre. Nyplukkede og søte jordbær en viktig del av det gode campinglivet i Svelvik.

Homannsberget Camping er et flott utgangspunkt for dagsturer til severdigheter og aktiviteter på hele Østlandet. Drammen by ligger like i nærheten, og Oslo er kun en times biltur unna. Nærområdet har mange gode fiske- og badeplasser, og skogområdene byr på fine naturopplevelser året rundt. Det er bare 500 meters gange til nærmeste matvarebutikk og 15 minutter til Svelvik sentrum. Byen Svelvik beskrives som Norges nordligste sørlandsby med sjarmerende trebebyggelse og gjestehavn.

På Homannsberget Camping er det god plass til døgngjester med campingvogn, bobil eller telt for kortere eller lengre opphold. Vi kan tilby flate områder på grassletter, alle med tilgang til strøm. Vårt serviceanlegg har god toalett- og dusjkapasitet. Det er vaskerom og  et lite kjøkken som kan benyttes av gjestene. Stasjoner for tømming av kjemikalietoalett og spillvann finnes flere steder på plassen.

åpningstider

Homannsberget Camping holder åpent fra 1. mai til 1. september.

I uke 26 – 30 har vi fast åpningstid i resepsjonen fra 10:00 – 21:00.

Utenom perioden med faste åpningstider, finnes nummer til vakttelefon på oppslag ved resepsjonen. 

Historie

De første hyttene og et lite toalettanlegg ble bygget i 1958, og et lite område innenfor nåværende resepsjon ble brukt til teltplass etter at graset ble slått til høy. I dag er det 3. generasjon som eier og driver Homannsberget Camping, og familiebedriften er fortsatt en kombinasjon av turisme/camping og gårdsdrift.

Navnet Homannsberget kommer opprinnelig fra Havmannsberget. Havmann (gn. Hafmadr), mannlig havvette, tilsvarende havfrue; kan etter folketroen lokke kvinner til seg.

På fjellet bak servicebygget er det registrert et fornminne, hvor det er funnet rester etter bosetting fra bronsealderen. Det er med andre ord lange tradisjoner med både troll og folk på Homannsberget.

Homannsberget camping